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INTERPRETATION IC 135-2012-20 OF 
ANSI/ASHRAE STANDARD 135-2012 BACnet® - 

A Data Communication Protocol for Building 
Automation and Control Networks 

 
Approval Date: April 19, 2016 

  
Request from:  Carl Neilson, Delta Controls, 17850 56th Ave., Surrey, BC V3S 1C7. 
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE Standard 135-2012, Clause 12.11.39, regarding Optionality of COV_Increment 
in Active_COV_Subscriptions. 
 
Background:  This question comes from a BTL-WG discussion. 
 
Clause 12.11.39 states that the COV_Increment field in entries of the 
Active_COV_Subscriptions property is optional.  
 
There is no direction given in the standard as to why this field is optional. Is it optional so that it 
can be left out when there is no COV_Increment for a subscription (non-numeric property) or is 
optional completely at the discretion of the implementer (can be absent even if there is a 
COV_Increment associated with the subscription)? 
 
Interpretation:  The COV_Increment shall be included in an Active_COV_Subscriptions entry 
if the subscribed to property is numeric and a COV increment was included in the subscription 
request. 
 
The COV_Increment shall not be included in an Active_COV_Subscriptions entry if the 
subscribed to property is non-numeric. 
 
It is a local matter whether or not the COV_Increment is included in an 
Active_COV_Subscriptions entry if the subscribed to property is numeric and no COV 
increment was included in the subscription request. 
 
Question:  Is this Interpretation correct? 
 
Answer:  Yes 
 


